Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell reparteix gairebé 40.000 € en ajuts per a fomentar la llengua catalana a Menorca

33245

El Consell Executu d'aquest dilluns ha aprovat la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu, esportiu de Menorca i de suport a l'edició en llengua catalana per a l'any 2019.

La convocatòria d’enguany preveia 40.000 euros destinats a quatre línies de subvencions, amb l’objectu de promoure la producció de llibres, música i vídeos en català (línia 1), de fomentar la presència de la llengua catalana a l’empresa (línia 2) i en l’esport (línia 3) i de donar suport a actvitats de dinamització lingüístca promogudes per enttats de Menorca (línia 4).

Un total de 38 sol·licituds s’han presentat a la convocatòria d’enguany, 15 a la línia 1; 15 més a la línia 2; 2 a la línia 3, i 6 a la línia 4, i els imports totals que s’han concedit per línia són 12.799,22 euros per a la línia 1; 11.585,49 euros per a la línia 2; 2.000 euros per a la línia 3, i 12.798,96 euros per a la línia 4.

A través de la línia 1 s’han subvencionat llibres, contes, partitures, CD de música o audiovisuals. Mitjançant la línia 2 s’ha subvencionat la retolació de comerços, la creació de pàgines web, l’elaboració de bosses de paper i de material imprès de diversos establiments i empreses de Menorca. Amb la línia 3 s’ha subvencionat la retolació de clubs esportius i l’elaboració de material imprès divers com ara cartells i fulletons d’esdeveniments esportius. Finalment, a través de la línia 4, de nova creació, s’han subvencionat activitats molt diverses de dinamització lingüística promogudes per entitats, com tallers de rap en català, l’adaptació d’un musical a la nostra llengua o activitats de conscienciació lingüística.

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Maria Ballester, valora molt positivament aquesta convocatòria d’ajudes, perquè «beneficia sectors molt diversos de la nostra societat». El conseller recorda que l’ús i el foment de la llengua catalana en els diferents àmbits és una qüestió transversal, que es pot fer tant a través d’un restaurant, com a través d’un comerç, d’un esdeveniment esportiu o de les activitats d’una entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.