Setmanari d'informació local - 138 anys

Les pluges d'aquests dies fan brollar ses Fonts Ufanes

33205

Les pluges d'aquests dies han fet brollar ses Fonts Ufanes aquesta setmana, si bé la intensitat només va ser suficient per a activar el protocol aquest dijous, mentre que el dimecres i aquest divendres el cabal ha estat feble.

El dimecres l'Ajuntament de Campanet informava al migdia que, a causa de les pluges intenses del dimarts, ses Fonts Ufanes varen brollar, però amb un cabal d'aigua feble. A causa de la vigència dels avisos meteorològics, i als desperfectes causats en els camins per la tempesta, l'Ajuntament va desaconsellar visitar la zona per seguretat. Aquest divendres ses Fonts també tenien poc cabal.

Així, el dijous ha estat l'únic dia de la setmana en el qual s'ha activat el protocol, que permet posar a la disposició de la finca -on treballen permanentment dues persones-, brigades, tècnics i altres mitjans de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), com a autobombes.

En virtut d'aquest protocol, fins a nou treballadors de l'Ibanat col·laboren per a guiar als visitants i vetllar per la seva seguretat i es coordinen amb el servei d'emergències 112, així com la Guàrdia Civil i la Policia Local de Campanet.

Aquest protocol té un funcionament similar a les tasques de coordinació i actuacions de les emergències. Els objectius són protegir ses Fonts, que les visites siguin més ordenades i segures, i reduir l'impacte tant per a l'entorn com per als habitants de Campanet, que es veu col·lapsat quan brollen ses Fonts. Ses Fonts Ufanes són un espai natural protegit, amb la categoria de Monument natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.