Setmanari Sóller

134
anys

La UOB acusa el conseller d'Educació d'atacar la «dignitat professional» dels docents per fer-los fitxar

13-09-2019

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller d'Educació, Martí March, d'atacar la «dignitat professional» dels docents amb la instrucció de fer fitxar als centres educatius, una «mesura injusta i innecessària que dóna a entendre que fins ara no complíem amb les nostres obligacions i se'ns hagi de tenir vigilats i controlats». Per això, la UOB exigeix a March que expliqui amb quines intencions ho ha ordenat, «tenint en compte que no ho han demanat els centres ni hi havia cap necessitat», perquè fins ara les faltes i retards ja quedaven detectades pel professor de guàrdia i es comunicaven al director.

La UOB, per acord assembleari, fa una crida a la insubmissió i anuncia que demandarà el conseller March i el director general de Planificació, Antonio Morante, «si continuen sense contestar-nos amb quina base legal ens ordenen registrar entrades i sortides». Segons expliquen, varen presentar aquesta qüestió fa dos mesos, atès que la normativa de la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques exclou expressament de l'obligació de fitxar el personal dels centres docents o de suport a la docència, degut a les característiques de la feina. Pel mateix motiu, metges i militars també n'estan exclosos.

«Recordam també que ens vam oposar a aquesta instrucció quan es va negociar en mesa sectorial el passat 1 de juliol. Si aleshores el sindicat STEI també s'hagués pronunciat en contra, la Conselleria s'hauria trobat amb l'oposició de la majoria social i s'ho hauria pensat dues vegades abans d'implantar-la», han remarcat.

La UOB descriu el registre horari en el cas dels docents com a «injust i pervers» perquè «penalitza els retards però continuaran sense ser reconegudes les hores extra que feim a casa preparant i corregint exàmens, preparant material de classe, fent formació fora de l'horari laboral i de pagament per la manca d'oferta de l'administració, etc., així com les hores dins el centre fora de l'horari oficial». «De fet, si els docents complíssim estrictament el nostre horari i deixàssim de fer totes les hores extra no reconegudes col·lapsaríem el sistema educatiu», han explicat.

Una vegada més, la UOB exigeix la retirada immediata d'aquesta mesura. «Si Educació persisteix en implantar-la, emprendrem les accions anunciades», han conclòs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris