Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago impulsarà un Pla de Cooperació i lleis de Joventut i de Protecció de Drets dels Majors

33179

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha avançat aquest dijous que durant aquesta legislatura impulsarà una Llei de Protecció de Drets de les Persones Majors i una nova Llei de Joventut, així com un Pla de Cooperació fins a 2023, a més «d'estudiar la conveniència» de modificar la Llei de l'Esport.

Així ho ha anunciat la consellera de l'àrea, Fina Santiago, durant la seva compareixença davant la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament per a explicar els seus principals eixos d'acció aquesta legislatura. Segons la consellera, aquests quatre anys serviran per a «consolidar» i acabar els objectius iniciats en l'etapa anterior.

Equipaments de dependència

La consellera ha destacat la necessitat d'augmentar les places per a dependència posat que les actuals ja estan «copades». Aquesta legislatura el Govern preveu acabar les residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, la de Formentera i la de Maó, i començar les obres de la residència des Castell, Andratx, Ciutadella, el Centre Bintaufa i la segona i tercera fase de Son Tugores. Així mateix, hi ha centres de dia projectats a Santanyí, Sóller, Muro, Calvià, Porreres i Palma (Son Rapinya i s'Indioteria).

Així mateix, la consellera ha insistit en la necessitat de promoure polítiques de suport per als familiars cuidadors, «persones que supleixen les residències i centres de dia», ha emfatitzat. Així, s'activaran dos programes destinats a aquest col·lectiu, 'Unitats respir' (centres de nit) i 'Respir a la llar'. D'altra banda, aquesta legislatura acabaran les obres del Centre Pinaret II i s'iniciaran obres per al centre de dia per a mesures judicials de Fusteret.

Així mateix, Santiago ha avançat que promourà un pla de finançament de nous serveis per a persones amb discapacitat i dependència mitjançant les entitats del tercer sector.

Ampliar els perfils de la renda social

Un altre eix d'actuació aquesta legislatura serà l'ampliació de perfils de perceptors de la renda social, que segons ha indicat Santiago ja compta amb més de 8.000 beneficiaris. A més, es mantindrà la renda mínima d'inserció.

Així mateix, es desenvoluparà la Llei de la Infància i l'Adolescència, donant prioritat al desplegament de la xarxa d'atenció en l'àmbit comunitari; i es desenvoluparà la llei de famílies, amb el decret de famílies monoparentals -perquè puguin gaudir del carnet de família nombrosa-.

Quant a joventut, a més de la nova llei, es mantendran els plans de subvencions existents i es faran les obres anunciades a l'alberg de la Victòria.

Quant a l'àrea d'esports, que des d'aquesta legislatura s'integra en la Conselleria de Santiago, tendrà caràcter continuista, amb ajudes econòmiques al sector per a desplaçaments, material esportiu i esdeveniments. A més, ha anunciat que crearà una oficina d'atenció a esportistes, tècnics, clubs i federacions, i també crearà la figura del coordinador de graderia dins de les polítiques contra la Violència a l'Esport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.