Setmanari d'informació local - 138 anys

El Principal ofereix prop de 60 espectacles de gèneres com música, lírica i circ entre d'altres

33171

El Teatre Principal de Palma ha presentat aquest dijous la seva programació fins a gener de 2020, que inclou 54 espectacles corresponents a gèneres com a música, lírica, teatre, nous llenguatges, circ, cinema i espectacles familiars.

La presentació de la nova temporada ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Cladera ha elogiat el treball realitzat pel nou director, Josep R. Cerdà, que «ha fet una programació més àmplia i diversa» sobre la programació que havia preparat l'anterior direcció. Així, Cladera ha insistit en la necessitat de «fer arribar la cultura a tothom» i ha celebrat la nova 'etiqueta' #ElPrincipaldetothom que vol incidir en aquesta direcció.

Busquets s'ha expressat en uns termes similars i ha indicat algunes de les mesures que ha adoptat la nova direcció del Principal en aquest sentit. Per exemple, s'han simplificat i augmentat els descomptes i abonaments, especialment els dirigits a la gent jove «per a facilitar l'accés del públic a la cultura».

Per part seva, Josep R. Cerdà, també present en la roda de premsa, ha anat parlat dels 54 espectacles que formen part d'aquesta programació, des de setembre de 2019 fins a gener de 2020. Així, en l'apartat teatral, destaquen muntatges com 'Lehman Trilogy' de Peris-Mencheta, 'Casa de Nines 20 anys després', 'Jauría', de Miguel del Arco, sobre el cas de 'La Manada', entre altres.

En música, destaquen el concert de Sílvia Pérez-Cruz i Marco Mezquida; el crooner Jay-Jay, el concert d'Andrea Motis dins del festival de Jazz d'Alternatilla o l'actuació de Manel.

Respecte a la dansa, la temporada s'obrirà amb 'Happy Island', un espectacle de La Ribot i destaquen 'My Neighbor Sky'o 'Likes' de Núria Guiu. Encara que la temporada operística es desenvoluparà al llarg de la primavera de 2020, la programació contempla dos espectacles lírics 'Irene i la terra adormida' i l'òpera 'El diluvio de Noé', de Britten, una coproducció del Principal amb l'Orquestra Simfònica.

La Sala Petita continuarà apostant pel teatre més arriscat i d'avantguarda amb propostes com 'Els bràquets d'Afrodita, l'acne d'Atena i la miopia d'Hera' d'As Marias; 'Luciérnagas', de Cecilia Molano i 'Plantes, pols i vent', de Miquel Àngel Raió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.