Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal demana a Sánchez «coherència i valentia» per a prohibir les prospeccions al Mediterrani

33163

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha demanat «coherència» al Govern de Pedro Sánchez al qual reclama que de «forma valenta» prohibeixi les prospeccions d'hidrocarburs al Mediterrani.

En concret, Vidal ha traslladat la petició a través d'una pregunta on ha recordat «l'ampli consens» de la societat illenca en contra de les prospeccions petrolieres. «Tant és així que el Parlament ja va aprovar una proposició de Llei que en 2017 va ser enviada a les Corts per a la seva tramitació», ha remarcat.

Cal recordar que la iniciativa, impulsada per Vidal durant la seva etapa com a conseller de Medi Ambient, va ser desestimada pel Govern, presidit llavors per Mariano Rajoy. Per això, ara que la proposta ha tornat al Congrés, Vidal ha traslladat al president la seva «preocupació» alhora que li ha demanat a Sánchez si serà «coherent» i manifestarà el seu «criteri favorable» a la tramitació de la proposició.

En l'escrit registrat al Senat, Vidal lamenta la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) de concedir una segona pròrroga de 10 anys a la concessió d'explotació d'hidrocarburs denominada 'Casablanca', «la més antiga» de les cinc concessions de la companyia Repsol en la seva plataforma petroliera situada al Mediterrani, enfront de les costes de Tarragona.

Davant aquesta situació, que Vidal ha qualificat de «decebedora», aquest ha traslladat una petició per a saber «quantes pròrrogues» a concessions d'explotació d'hidrocarburs s'han autoritzat al Mediterrani des de 3016. La petició demana informació també sobre les autoritzacions en l'exploració, la recerca i l'explotació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals així com els ingressos que han generat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.