Setmanari d'informació local - 138 anys

Soňa Godarská: «Pel que fa al vi, s'ha de tenir passió per explorar-lo i després gaudir d'ell; el mateix passa amb l'òpera»

33153

El 12, 13 i 14 de setembre tenen lloc els nous maridatges d’òpera i vi del II Festival MallorcÒpera organitzat per Euroclàssics i amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, els ajuntaments de Palma, Pollença i Santa Maria del Camí, la Sala Dante i els dos cellers participants en aquesta edició: Vinyes Mortitx i Microceller Son Crespí.

Després de l'èxit d'assistència del I Festival MallorcÒpera, s'ha volgut donar continuïtat als maridatges d'òpera i vi amb el vi com a fil conductor.

En aquesta ocasió, la primera data és a Palma, a la Sala Dante, aquest dijous, dia 12, a les 20.30 hores; divendres, dia 13, a les 20.30 hores al Microceller Son Crespí i, finalment, dissabte, dia 14, a les 18.00 hores, a les Vinyes Mortitx. Amb tast de vins i les veus de la soprano internacional Soňa Godarská, el tenor mallorquí José Manuel Sánchez i les mans de M. Victòria Cortès al piano.

Aquests esdeveniments a Mallorca suposen el debut de Soňa Godarská a l'Estat espanyol. «M’encantaria cantar a les òperes internacionals amb papers com Gilda, Pamina, Violatta, Lucia,... tinc un somni i és cantar al teatre d’òpera d’Oslo a Noruega i també seria fantàstic si pogués venir a actuar a algun teatre de Mallorca. Realment esper tornar aviat perquè aquest lloc tan especial m'ha inspirat!», explica la soprano.

Per a Godarská, Palma ha estat tot un descobriment. «El primer dia que he estat a Palma, he caminat 7 hores seguides descobrint la ciutat i no n'he tengut prou. Em va encantar l'arquitectura i la vida als carrers de la ciutat».

Respecte als maridatges d'òpera i vi de què participarà, Godarská explica que tant el vi com l'òpera són «un tipus d'art». «Pel que fa al vi, s'ha de tenir passió per explorar-lo i després gaudir d'ell; el mateix passa amb l'òpera. A més, M. Victòria Cortès i Francesc Blanco han preparat un preciós programa amb les àries i duets més famosos relacionats amb l'amor i el vi i es tracta simplement de deixar que la gent gaudeixi d'unes excel·lents peces d'òpera acompanyades d'un bon vi», remarca Godarská.

La soprano explica així les primeres sensacions de cantar entre vinyes: «He de dir que m'encanta Mallorca des del primer moment i no m'importaria cantar on fos perquè hi ha infinitat de llocs bonics. No obstant això, l'altre dia vaig visitar Vinyes Mortitx on fem els maridatges dissabte i em va sorprendre moltíssim perquè era la primera vegada que veia vinyes, podia sentir vibracions i una atmosfera especials sobre el lloc. M'encanten les muntanyes i aquest lloc és realment un somni per a cantar. Quan vàrem provar l’acústic, vàrem obtenir un enorme ressò de les muntanyes que ens va sorprendre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.