Setmanari d'informació local - 138 anys

Galmés: «Maldament les quimeres del Pacte, el 12 de setembre és l'autèntica Diada de Mallorca»

33151

El portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb la resta de consellers del PP, han fet una ofrena floral a la tomba del rei Jaume II a la Seu amb motiu del 12 de setembre, data que ells consideren Diada de Mallorca. Així, Galmés ha volgut remarcar que «maldament les quimeres del Pacte, el 12 de setembre és l'autèntica Diada de Mallorca».

El 12 de setembre va ser una data decidida, el 1997 pel el Consell de Mallorca presidit aleshores per Maria Antònia Munar, davant la perplexitat d'historiadors i els sectors intel·lectuals, com a Diada institucional de Mallorca.

La Diada fixada el 1997 va fracassar ja que mai no ha estat una festa viscuda pel conjunt de la població i, malgrat la quantitat de recursos econòmics i humans que s’hi han destinat al llarg d'anys, no va arrelar ni superar l’àmbit estrictament institucional.

«Quan tornem a governar, recuperarem la Diada del 12 de setembre», ha reivindicat el portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca qui també ha afegit que «és un dia molt especial i important per a tots els mallorquins i l'esquerra no hauria de haver canviat una tradició com aquesta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.