Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «Amb Pedro Sánchez no hi ha doblers per al tren i sí per als creuers»

33143

Després que l’Estat hagi anunciat una inversió de 116 milions d’euros destinats a creuers a Palma, el portaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha afirmat que des del partit «estam totalment en contra d’aquest tipus d’inversions que pretenen potenciar encara més un tipus de turisme que s'ha demostrat excessiu».

Balboa ha explicat que els megacreuers, cada cop més freqüents a Palma, suposen «problemes de massificació, convivència i sobrepressió humana al centre de la ciutat, porten amb ells greus repercussions mediambientals, així com danys irreversibles en el fons marí de la badia i que formen part d’un tipus de turisme de masses que en cap cas és beneficiós per a Mallorca».

Balboa ha criticat, a més, el Govern Sánchez, per ser «incapaços d'enviar fons per al tren o per a la nova depuradora de Palma, una demanda i una necessitat col·lectiva de la societat mallorquina, però troben fons per millorar l’experiència dels creueristes: està clar a qui defensen».

Des de MÉS per Mallorca creuen que tot i l’augment de creuers que atraquen a diari a Palma la solució no passa per facilitar-los l’entrada o per més inversions en aquest sector. «Ha d’haver-hi una pretensió de trobar un equilibri amb el turisme, reduint el nombre de creuers que arriben de forma simultània, aplicant criteris de sostenibilitat, que no impliquin una massificació total de la ciutat amb un rèdit econòmic molt baix, com és el cas del turisme de creuer; i que les inversions de l’Estat responguin a les necessitats de la ciutadania de les Illes i a pal·liar els problemes històrics»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.