Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferrà: «La sobirania fiscal és l'única via per acabar amb l'asfíxia econòmica de les Balears»

33135

El portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha defensat aquest dimecres la sobirania fiscal de les Illes Balears com «l'única via per acabar amb la sistemàtica asfíxia econòmica a la qual ens sotmeten des de Madrid».

Ferrà ha assegurat que per revertir aquesta situació «la relació amb l'Estat ha de canviar sí o sí per garantir una Agència Tributària pròpia amb plena capacitat i competències». Ferrà ha criticat que avui «seguim sense REIB, sense modificar el sistema de finançament i, ara també, amb un deute de 177 milions d'euros». «Aquesta situació, podria ser ben diferent si per exemple si l'IVA es gestionés des d'aquí», ha apuntat.

En aquest context, MÉS per Mallorca valora positivament la compareixença sol·licitada per la presidenta Armengol, tot i que, segons ha explicat Ferrà, «al marge del gest, el que ens preocupa és que qui ha de donar sonar solució a la distorsió econòmica que tenim a les Illes Balears estigui més per fer campanya que per resoldre aquesta qüestió. És vital que Madrid pagui per poder garantir la prestació de drets i serveis».

Durant la compareixença després de la Junta de Portaveus, Josep Ferrà, també ha censurat que l'Autoritat Portuària, invertirà 116 milions per a diverses actuacions al Port de Palma. «Inversions pensades per atreure més creuers tot i que l'any passat els creuers varen deixar un saldo negatiu de 95.000 euros a l'Autoritat Portuària».

Amb tot, Ferrà ha emfatitzat que «el més greu d'aquesta situació és que Madrid continua decidint on i com inverteix els nostres recursos sense tenir en compte les necessitats reals de les Illes Balears. Tenim pendents millores en infraestructures bàsiques com ara la xarxa ferroviària i en canvi l'Estat prefereix invertir en altres infraestructures que, nosaltres per contra, volem racionalitzar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.