Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell instal·larà sensors per a mesurar l'olor de la planta de fangs de Calvià

33113

El Consell de Mallorca instal·larà a l'estiu de 2020 un sistema de sensors electrònics per a mesurar l'olor de la planta de tractament fangs situada en el municipi de Calvià a Mallorca. Actualment, ja existeix un sistema semblant que està actiu en la zona de Son Reus i que compta amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Segons ha informat aquest dimarts el Consell, es tracta d'un sistema que permetrà mesurar de forma «exhaustiva» els índexs d'emissió d'olors d'aquesta planta, com a pas previ per a activar actuacions que minimitzin aquestes olors.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha indicat que es tracta d'una solució «provisional» que es posarà en funcionament fins a «el tractament definitiu de la planta». Per part seva, la regidora de Medi Ambient, Transició Ecològica i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Calvià, Marga Plomer, ha garantit la col·laboració dels veïnats per a «notificar possibles molèsties», perquè els responsables de residus del Consell «evitin determinats tractaments en funció de les condicions meteorològiques».

La planta de transferència de llots de Calvià tracta prop de 7.000 tones de fangs, un 10 per cent del total dels llots de l'Illa. El Consell ha indicat que de gener a juliol de 2019 s'ha reduït un 40 per cent el tractament d'aquests fangs a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.