Setmanari d'informació local - 138 anys

Neixen cinc tortugues marines dels ous que es varen pondre durant l'estiu a Eivissa

33111

Cinc dels ous dipositats per tortugues aquest estiu a Eivissa han fet eclosió «i la resta són de camí», segons ha destacat el cap del servei de Protecció d'Espècies, Iván Ramos, que ha afegit que en «tres o quatre dies» podran néixer la resta d'exemplars.

Ramos ha explicat que els ous han estat traslladats al centre de sa Coma, on romandran en incubadores davant el previsible descens de les temperatures i amb l'objectiu «d'assegurar la viabilitat dels ous». Del total d'ous, una posada no ha tirat endavant «des del principi» i de l'altra -la dipositada en Platja d'en Bossa- n'hi ha 39 que començen a fer eclosió.

Des del Govern han assegurat que ara com ara no volen tocar els ous per a deixar que aquest procés natural «vagi al seu ritme». Una vegada hagin nascut les tortugues, des de l'Executiu han explicat que la seva intenció és traslladar als exemplars a centres com l'Oceanogràfic de València, on podran estar un any aproximadament, perquè la viabilitat de les cries de sobreviure en estat natural és d'una possibilitat entre 1.000.

Ramos ha destacat a més que quan varen arribar les tortugues «es va actuar molt bé i es varen seguir els protocols». També ha recordat que amb l'actual panorama de canvi climàtic serà habitual que les tortugues venguin a les Illes a fresar, buscant zones més fresques, ja que en la part més oriental del Mediterrani la temperatura del mar és més elevada.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.