Setmanari d'informació local - 138 anys

Els diputats de MÉS retornen el llaç groc a la façana del Parlament

33093

La façana del Parlament ja torna a lluir el llaç groc per a demanar l'alliberament dels presos polítics.

El símbol antirepressiu s'ha col·locat aquest dimarts a un dels balcons dels despatxos que ocupen els diputats de MÉS per Mallorca. Precisament, han estat els mateixos diputats els encarregats de retornar-lo minuts abans que s’iniciés a la cambra el nou període de sessions. L’anterior llaç es va retirar després que la Junta Electoral Central prohibís la seva exhibició durant el període electoral arran d’una denúncia d’un partit de dreta extrema.

Després de penjar el llaç, el portaveu ecosobiranista Miquel Ensenyat ha assegurat que el llaç groc és «un símbol de denúncia emparat per la llibertat d’expressió. És una manifestació cívica i pacífica d’una idea. Qui no comparteixi el seu significat té infinites formes per expressar -ho, però mai ocultant o negant l’expressió de qui pensa diferent».

Ensenyat també ha retret als qui promouen la seva retirada. «El llaç groc no va en contra de res ni de ningú; és un símbol que reclama llibertat per les persones que pateixen l’empresonament, l’exili i la repressió a causa de les seves idees polítiques», ha assegurat. En aquest context, Ensenyat ha lamentat el posicionament dels partits que s’oposen als llaços. «Amb la seva oposició als llaços només justifiquen el seu aval a la repressió i la vulneració dels Drets Humans i les garanties jurídiques més elementals».

Miquel Ensenyat ha aprofitat que la recuperació del llaç groc coincideix amb l’anunci del PP que vol aprovar una llei estatal de símbols. «El PP no aporta res de nou. A les Illes Balears la seva iniciativa ens recorda l'època de Bauzá i les seves dèries. S’amaguen darrere de la neutralitat de l'espai públic, però en realitat la amb la uniformitat i l’ocultació de qui no pensa com ells».

Amb tot, el llaç groc torna a lluir als balcons dels despatxos de MÉS al Parlament després d’haver estat substituït durant uns mesos «per imperatiu de la Junta Electoral» pel símbol del sinsajo de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam' en el to verd clar corporatiu de la formació. En l'univers de les novel·les de Suzanne Collins, la protagonista llueix un fermall amb un ocell, el sinsajo, com a símbol de la resistència contra el govern totalitari d'aquest univers fictici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.