Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoine Griezmann, el davanter que no va deixar de creure

33089

El passat 12 de juliol, el Futbol Club Barcelona feia efectiva la clàusula de rescissió del davanter francès de l'Atlètic de Madrid, Antoine Griezmann. Als seus 28 anys, el jugador s'aconseguia vestir ja amb la camiseta blaugrana, després d'un estiu anterior en el qual va arribar a coquetejar amb el club català. El Barça compta ja així amb un dels millors davanters del món en l'actualitat.

Nascut al març de 1991 en la localitat de Mâcon, a la Borgonya francesa, Antoine Griezmann va tenir molt clar des dels seus orígens que un dels seus grans somnis era convertir-se en jugador professional de futbol. No obstant això, malgrat el que hem pogut veure en aquests darrers anys en clubs com l'at-madrid.es, en la seva infància no ho va tenir realment fàcil. Especialment per la seva feble constitució física, motiu pel qual va arribar a ser rebutjat en algunes de les acadèmies de formació de d'Estat francès.

Precisament, Antoine ho va intentar en alguns dels equips més potents del futbol francès, però cap d'ells va voler apostar definitivament pel jugador. El màxim que va poder aconseguir va ser estar a prova durant uns dies en l'acadèmia de formació del Saint Etienne, un conjunt de la primera divisió francesa.

La Reial Societat

Griezmann arribava al Saint Etienne a manera de prova amb tot just 13 anys, la seva primera gran oportunitat per a formar-se en un club important. No obstant això, la seva vida li tenia preparat un canvi substancial a través de la figura d'Eric Olhats, observador a França de la Reial Societat, qui va quedar corprès del joc del davanter en un torneig a París.

Ràpidament, la Reial Societat es va posar en contacte amb els pares del jugador per a incloure'l en la seva acadèmia de formació. Malgrat les reticències inicials, els pares de Griezmann van acceptar la proposta i Antoine va anar al conjunt donostiarra, encara que va continuar vivint i estudiant a l'Estat francès, concretament a Baiona en el domicili del propi Olhats.

Griezmann va jugar en totes les categories inferiors de la Reial Societat fins que, a l'edat de 19 anys (temporada 2009-2010), va fer la pretemporada amb el primer equip. El seu gran treball aquell estiu li va valer per a continuar entrenant amb l'equip txuri-urdin, debutant com titular el 27 de setembre del 2009 en un partit front de l'Osca. Trobada en el qual, curiosament, va anotar el seu primer gol oficial amb l'elàstica blanc-i-blava.

La seva eclosió internacional en l'Atlètic de Madrid

Griezmann va ser el davanter titular de la Reial Societat fins a la finalització de la temporada 2013-2014. En el conjunt basc va acumular la xifra de 202 partits disputats i anotant en total 53 gols.

El seu joc i els seus gols no varen passar desapercebuts per a un equip gran com l'Atlètic de Madrid. El 28 de juliol del 2014, el club 'colchonero' arribava a un acord amb la Reial Societat per al traspàs del jugador per una quantitat de 30 milions d'euros aproximadament. Més de 6.000 afeccionats varen acudir pocs dies després al Vicente Calderón per a assistir a la presentació oficial del jugador com a nou davanter atlètic.

Poques setmanes abans, Griezmann disputava amb la selecció absoluta francesa el seu primer mundial de futbol, participant en els cinc partits que va jugar l'equip bleu. Ho feia al Brasil, un torneig en el qual el combinat gal va caure eliminat en els quarts de final davant Alemanya, la que fet i fet va ser la campiona final de la competició.

En la seva primera temporada amb l'Atlètic de Madrid, Antoine Griezmann va disputar un total de 53 partits anotant 24 gols. Un primer any en que, a més de conquistar la Supercopa d'Espanya davant el Reial Madrid, el davanter va aconseguir portar a l'Atlètic fins a la tercera plaça final del campionat i ser inclòs en l'equip ideal de la Lliga.

Els seus anys a l'Atlètic de Madrid no només li han valgut a Griezmann per a convertir-se en un dels grans davanters del panorama internacional, sinó en tot un fix en la selecció francesa. Un combinat nacional gal amb el qual va arribar a conquistar el passat Mundial de Rússia 2018, el seu màxim títol internacional fins al moment.

A aquest títol amb la seva selecció cal afegir-hi la UEFA Europa League que va aconseguir amb l'Atlètic de Madrid en la temporada 2017-2018. Un trofeu que el quadre 'colchonero' va conquistar després de derrotar en la final al Olympique de Marsella per 3-0, precisament amb dos gols de Griezmann.
El començament de la següent temporada (2018-2019) no va poder ser més fructífer, amb el triomf en la Supercopa d'Europa front del Reial Madrid per 4-2. Aquest ha estat, fins al moment, l'últim títol conquistat pel davanter francès.

L'arribada al Futbol Club Barcelona
Tant l'estiu del 2018 com aquest del 2019, varen suposar un veritable serial en la figura de Griezmann. El seu possible fitxatge pel F.C Barcelona va copar les portades dels principals mitjans de comunicació.

Durant els mesos de juny i juliol del 2018, tot semblava acordat perquè el jugador recalés en les files del club blaugrana. No obstant això, a última hora el francès va decidir continuar una temporada més en l'Atlètic de Madrid.

No seria fins al passat 12 de juliol quan el Barcelona, després d'àrdues negociacions amb l'Atlètic i el propi jugador, anunciava que havia realitzat el pagament de la clàusula de rescissió del davanter. Un traspàs xifrat en 120 milions d'euros amb un contracte que li mantindrà en el quadre blaugrana durant les pròximes 5 temporades.

Al Barcelona, Griezmann tendrà l'oportunitat de compartir davantera amb Messi i Luis Suárez. Un trident amb el qual el conjunt barceloní tractarà de revalidar un nou títol de Lliga i arribar per fi a una final de la Champions, ja que no accedeix a ella des que conquistàs el títol l'any 2015 enfront de la Juventus de Torí a Berlín.

S'espera molt de Griezmann aquest any al Barcelona. Un jugador que a l'agost del 2016 va ser nomenat segon millor jugador de la UEFA, només per darrere de Cristiano Ronaldo. L'afició blaugrana té ja un nou ídol en qui confiar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.