Setmanari d'informació local - 138 anys

Joves per les Illes es consolida amb la seva primera escola d’estiu

33083

Aquest cap de setmana Joves per les Illes ha celebrat la seva pròpia escola d’estiu, les 'I Jornades Mediterrànies' a Bunyola. L’acte ha consistit en una convivència entre els joves de l’associació durant dos dies, en el qual s’han fet formacions, tallers i activitats de diferent tipus, amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides com a tema principal.

Joves per les Illes, associació de joves afí a El Pi - Proposta per les Illes, però oberta a joves de diverses tendències, es va constituir en un acte a Lloseta el passat 10 de març on hi varen participar més d’un centenar de persones. Malgrat el poc temps d’ençà el seu naixement, han aconseguit «mobilitzar tot un grup de joves illencs així com a representants d’altres joventuts germanes de la península».

En la seva aposta per a dotar d’un valor afegit els seus integrants, l’activitat central de les Jornades ha consistit en una formació sobre l’Agenda 2030 de Nacions Unides, impartida pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el qual n’ofereix a diverses entitats i ajuntaments. La comunicació i l’oratòria han estat altres aspectes treballats, i tampoc no ha faltat temps per a l’esbarjo i la gastronomia mediterrània.

Des de l’executiva de Joves per les Illes, liderada pel ciutadellenc Ivan Mir, es mostren confiats que l’èxit organitzatiu de la primera escola d’estiu es traduirà en un creixement de l’associació. Apunten, però, que aquest no és l’únic objectiu, i que aspiren a fer que els problemes de la joventut de les Balears «siguin tractats en l’actual legislatura», per la qual cosa preparen noves accions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.