Setmanari d'informació local - 138 anys

Tempestes i pluges intenses a les Balears a partir d'aquest dimarts

33081

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes a partir d'aquest dimarts.

Segons els butlletins de l’Aemet es poden produir precipitacions acumulades de fins a 50 l/m2 en un hora i de 100 l/m2 en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80km/h, ones de 3 metres i calabruix. No es descarta tampoc que puguin formar-se caps de fibló.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat la prohibició de qualsevol tipus d’activitat de risc en espais naturals, especialment a la Serra de Tramuntana i a l'illa d’Eivissa. S’aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, especialment dimecres, dia d’inici del curs escolar.

També s’aconsella a la ciutadania evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats i, si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.