Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IMAS es va entrevistar amb el treballador acusat d'abusos sexuals i va decidir apartar-lo ja que «els indicis es confirmaven»

33067

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) va mantenir una entrevista amb el treballador acusat d'abusos sexuals a una dona gran després que una treballadora informés dels fets, i després d'aquesta reunió va decidir apartar-lo del servei i obrir-li un expedient disciplinari per una falta molt greu, ja que «els indicis es confirmaven».

Així ho ha explicat el president de l'IMAS i conseller insular de Drets Socials, Javier de Juan, en una roda de premsa en la qual, per respecte a la investigació judicial, no ha especificat si el treballador va desmentir o admetre els fets, que segons la denúncia varen tenir lloc el passat 28 d'agost a la residència de la Bonanova.

«Els indicis anaven confirmant-se, i per tant nosaltres prenem les decisions que prenem», s'ha limitat a assenyalar.

Una treballadora va denunciar els fets
Com ha explicat la directora insular de Gent Gran del Consell de Mallorca, Sofia Alonso, va ser una companya del treballador la que va comunicar els fets a la direcció del centre el passat 3 de setembre.

El mateix dia, la direcció va mantenir una entrevista amb el presumpte agressor i arran d'aquesta conversa es va decidir apartar-lo del servei amb caràcter immediat i iniciar un expedient disciplinari.

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, en l'exploració mèdica practicada a la víctima per l'equip mèdic de la Bonanova es varen trobar indicis que podrien ser compatibles amb l'agressió sexual. Posteriorment se li va practicar una segona anàlisi en un centre assistencial de Palma.

La direcció de la Bonanova va voler informar la família de la víctima però no varen poder contactar amb ells fins el dia 5. Finalment, el 6 de setembre, divendres passat, es va presentar la denúncia i es va posar tota la informació a disposició de la Fiscalia. El sospitós va ser detengut a Son Llàtzer.

La directora insular de Gent Gran ha expressat que comprèn que la treballadora que va informar dels fets va travessar «una situació molt difícil». Per això, li ha agraït que donés el pas «encara que fos més tard». «Des d'aquest moment es varen posar en marxa tots els mecanismes», ha insistit Sofia Alonso.

La llei no exigeix certificat d'antecedents penals
Segons ha indicat De Juan, l'IMAS no té de moment constància que el treballador tingués antecedents penals. Com ha aclarit, els certificats d'antecedents penals no són exigibles per llei per a la cura de persones grans, com sí passa amb la cura de menors.

En el cas de cura d'ancians, els treballadors han d'aportar una declaració jurada i un informe mèdic. En el cas de l'empleat detengut, que portava al voltant d'un any treballant, l'informe no va detectar cap alteració psicològica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.