Setmanari d'informació local - 138 anys

Una vintena de centres educatius participen a la segona edició del projecte 'La Serra de Tramuntana: un món per descobrir'

33061
Centres educatius de diferents municipis de Mallorca s'han apuntat a la segona edició del projecte d'educació ambiental 'La Serra de Tramuntana: un món per descobrir', per a realitzar activitats durant el primer trimestre d'aquest curs escolar.
Un total de 20 centres públics i privats de Palma, Manacor, Alcúdia, Llucmajor, Sóller i Fornalutx varen respondre positivament a la convocatòria que l'associació Tramuntana XXI va llençar a finals del curs passat perquè els centres sol·licitessin l'acompanyament de l'entitat per posar en marxa diferents activitats de sensibilització al voltant dels valors ambientals, culturals i patrimonials de la Serra de Tramuntana. Tot vertebrat a partir de materials didàctics, que inclouen làmines en gran format amb mapes topogràfics i mapes il·lustrats amb elements que fan referència a la flora, la fauna, el patrimoni i personatges il·lustres de la serra de Tramuntana. A més, s'hi han afegit dues làmines il·lustrades amb informació específica sobre flora i elements singulars. El material ha estat dissenyat per Tramuntana XXI, amb la col·laboració de la Societat Balear d'Educació Ambiental - SBEA.
Per a aquesta segona edició, i gràcies al suport del Departament d'Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, es comptarà amb el suport d'una educadora ambiental que facilitarà més de 60 tallers a classes des de primària a segon de batxillerat. Les activitats del projecte s'adapten a la graella curricular segons les necessitats del centre, ja que el material és útil per aplicar-se a classes de matemàtiques, ciències naturals, ciències socials i llengua catalana.

L'objectiu del projecte és que els nins coneguin la gran riquesa natural, cultural, històrica, etc. de la Serra de Tramuntana, promovent un sentiment personal i comunitari d’estima i de responsabilitat respecte a la Serra i els seus habitants. «Des de Tramuntana XXI volem contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre el valor de la Serra de Tramuntana amb una mirada integral», diu Joe Holles, president de l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.