Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern subministra els productes fitosanitaris per combatre la Xylella

33043
Imatge d'un cultiu afectat per la Xylella. | CAIB

El Servei de Millora Agrària i Pesquera de Balears (Semilla) ha començat a subministrar aquesta setmana els productes fitosanitaris per combatre la 'Xylella fastidiosa' en 56 cultius d'ametllers, 58 d'oliveres i 78 de vinya.

Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, el cost de la campanya serà de 200.000 euros i els sol·licitants rebran la quantitat de producte necessari per a fer, com a màxim, dos tractaments en cada cultiu.

És el segon any que es duu a terme aquesta campanya i els productes són Caolí 95% [WP] p/p, Azadiractin 3,2% [EC] p/v, Deltametrin 10% [EC] p/v, Deltametrin 2,5% [EC] p/v i Piretrines 4% [EC] p/v 1.

Segons ha informat la Conselleria, el lliurament dels productes fitosanitaris es realitzarà en un punt determinat en funció de l'illa.

A Mallorca es farà efectiva el lliurament des del magatzem de Semilla (carrer d'Eusebi Estada, 145, Palma), a Menorca al carrer dels Bijuters, 36, a Ciutadella, i finalment, a Eivissa i Formentera, en la cooperativa Santa Eulària (carretera de Santa Eulària, km 4,1).

Des del departament han informat que per al lliurament dels productes és condició necessària la presentació del corresponent carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris. A les Balears, des d'octubre de 2016 s'han detectat 65 positius de Xylella en vinya, 168 en olivera i 204 en ametller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.