Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern reclama a Madrid agilitar les mesures de canvi de model energètic

33029
El vicepresident i conseller, Juan Pedro Yllanes, ha sol·licitat una reunió a la ministra en funcions Teresa Ribera. | CAIB

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha reclamat al Govern espanyol que acceleri l'aprovació i aplicació de les mesures per a possibilitar el canvi de model energètic a les Balears.

Segons ha informat la Conselleria, el vicepresident i conseller, Juan Pedro Yllanes, ha sol·licitat una reunió a la ministra en funcions Teresa Ribera per a abordar aquest assumpte i que el Govern Central «desbloquegi els tràmits que li competeixen» per a avançar en la transició energètica a Balears.

Des del Govern asseguren que la voluntat és que això sigui possible «dins d'un període de temps raonable i sense haver d'alterar el calendari previst de les actuacions que han de sustentar la transició energètica en la nostra comunitat».

En aquest sentit, la Conselleria considera «crucial i de màxima urgència» que el Ministeri aprovi la modificació del règim retributiu que permeti el manteniment de tota la plantilla de la central tèrmica d'Es Murterar, tal com es va acordar el mes de febrer.

També està pendent posar en marxa l'adaptació de la central d'Eivissa a la Directiva d'emissions industrials i a les Millores Tècniques Disponibles, que entraran en vigor l'agost de 2021. En cas contrari, la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic adverteix que el bloqueig d'aquesta adaptació «podria comportar una falta de subministrament d'aquí al 2024 o, fins i tot, abans».

A més, la central tèrmica de Maó es troba en la mateixa situació, i des de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic s'ha demanat «la implicació ministerial perquè la central es pugui adaptar a la normativa ambiental i al gas natural», tenint en compte la situació de «fragilitat» del sistema elèctric. D'aquesta forma, des del Govern també es reclama la «màxima prioritat» a la tramitació del nou enllaç Eivissa-Formentera per a clausurar la central de Formentera, «que té la turbina més cara de tot l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.