Setmanari Sóller

134
anys

Una entitat ultra acusa els col·legis diocesans «d'imposar la immersió obligatòria en català»

'PLIS. Educación por favor' ha acusat els col·legis diocesans concertats «d'incomplir la Llei».

07-09-2019dBalears/Arxiu

L'associació ultra 'PLIS. Educación por favor' ha acusat aquest divendres els col·legis diocesans concertats «d'incomplir la Llei» i «imposar la immersió obligatòria en català».

En un comunicat, l'associació ha criticat que, segons la web educativa del Bisbat de Mallorca i la informació continguda en les agendes escolars distribuïdes als alumnes, «el català és l'única base i arrel de la identitat balear i l'única llengua vehicular d'ensenyament».

En aquest context, 'PLIS' ha remarcat que això (segons el criteri de l'entitat) infringeix «la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) i diverses sentències del Tribunal Suprem i Constitucional, que obliguen al fet que el castellà sigui també llengua vehicular».

«Cada vegada queda menys espai per a la llibertat i per al bilingüisme vehicular a l'ensenyament», han lamentat des de 'PLIS', que ha acusat el Bisbat de «formar amb la Conselleria d'Educació un front nacionalista en l'ensenyament, amb la bandera de la llengua com a excusa».

Segons l'entitat, la decisió d'usar el català com a única llengua vehicular «no es justifica per la diòcesi per raons pedagògiques ni acadèmiques, les úniques que han de tenir-se en compte en un sistema educatiu, sinó per consideracions únicament ideològiques nacionalistes, donant al castellà, llengua materna de la major part dels alumnes dels col·legis diocesans, el mateix tracte que a una llengua estrangera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris