Setmanari d'informació local - 138 anys

La discriminació ve d'enrere: «Le cobro una peseta de más por ser mallorquina i hablar en mallorquín», a un bus de Palma l'any 1977

33009

El 12 de setembre de 1977, a les 17.30 hores, a la platja de Palma, concretament davant l'hotel 'Cristina', Carme Vidal va agafar l'autobus número 23, que feia el trajecte s'Arenal – Palma, allà va patir una discriminació pel fet de parlar en català.

Carme Vidal ho va denunciar en una carta al diari 'Baleares' en la qual explicava: «Quan el cobrador va venir, li vaig demanar el preu del bitllet i al mateix temps li vaig presentar unes monedes, va cobrar 17 pessetes. Vaig mirar el preu en el bitllet: 16 pessetes. Havent-n'hi demanat explicacions, ara en castellà, respongué: 'ahorahabla castellano. Claro que entiendo el mallorquín, si hace veinte años que estoy aquí. Le cobro una peseta de más por ser mallorquina i hablar en mallorquín'...»

En els dies posteriors, la notícia va ser reproduïda a altres diaris i es va desfermar una polèmica a la secció de cartes al director. Entre les persones que es varen pronunciar contra la discriminació patida per Carme Vidal hi va haver Isidor Marí i Gabriel Janer Manila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.