Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor el músic Iñigo Muguruza, fundador de Kortatu

32965

Iñigo Muguruza, fundador i integrant de grups referents en l'escena musical basca, ha mort als 54 anys després d'una llarga malaltia. Muguruza va formar part de bandes com Kortatu, Delirium Tremens, Negu Gorriak, Joxe Ripiau, Lurra i Hiru Leike.

Li diagnosticaren esclerosis múltiple fa quatre anys. El músic irundarra ha mort aquest dijous als 54 anys. Muguruza va començar la seva carrera musical als 14 anys amb la banda Desband, que després es va reconvertir en Beti Mugan. Pocs anys després va fundar Kortatu juntament amb el seu germà Fermin.

A la dècada dels 90 va formar part de Delirium Tremens com a guitarrista i, en desaparèixer la banda, va fundar Negu Gorriak també amb el seu germà i amb Kaki Arkarazo. Després de finalitzar l'etapa dels Negu, va crear Joxe Ripiau amb el seu germà Jabier i amb Sergio Ordóñez. En la dècada del 2000 va néixer el grup Sagarroi, i en 2011, Lurra. En totes aquestes bandes va actuar com a guitarrista, baixista i també de vocalista.

A més de músic, Iñigo Muguruza també va ser un artista polifacètic; va rodar un curt, va escriure un llibre de relats infantils i va participar en una obra de teatre 'Ezekiel'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.