Setmanari d'informació local - 138 anys

Els controladors de passaports de l'aeroport arriben a un acord i desconvoquen la vaga

32939

La vaga en el control de passaports de la terminal A de l'aeroport de Palma ha estat desconvocada aquest dimecres després de signar-se un acord entre els sindicats i l'empresa Acciona Facility Services, adjudicatària del servei, amb la mediació de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern.

Segons han informat fonts de CCOO, després d'una reunió de sis hores el dimarts que va acabar gairebé a mitjanit sense acord, aquest dimecres s'ha realitzat una nova proposta que ha permès desconvocar la protesta, després de 12 jornades de vaga.

En la reunió entre l'empresa i el comitè de vaga, amb l'assessorament d'UGT i CCOO, han actuat com a mediadors el gerent de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral de Balears (Ibasal), Rubén Castro, i la directora general de Treball, Virginia Abraham, acompanyats pel conseller, Iago Negueruela.

L'acord inclou una pujada salarial des del primer de setembre, fins a un salari brut de 13.500 euros a l'any per jornada completa, i la nocturnitat passarà a ser de 2 euros l'hora des d'aquesta mateixa data. A més, deu treballadors eventuals es convertiran en fixos discontinus i es garanteix que almenys el 50 per cent de la plantilla serà fixa o fixa discontínua.

Així mateix, es crearà un comitè al costat de la Conselleria per a promoure un conveni provincial per als auxiliars de passaports, i un altre comitè de seguiment laboral que es reunirà trimestralment. Entre les seves funcions estaran aclarint nòmines de treballadors, acordar la transformació en fixos discontinus i donar resposta a dubtes laborals que puguin existir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.