Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca aconsegueix reciclar més de 30.000 envasos durant les festes d'estiu

32933

El sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos de plàstic posat en marxa enguany durant les festes de Sant Joan de Ciutadella, Sant Martí del Mercadal i Sant Jaume del Castell ha permès reciclar més de 30.000 envasos, tal com han assenyalat aquest dimecres des del Consell Insular de Menorca.

Es tracta d'un mètode de retorn emmarcat en la campanya 'Per un mar sense plàstic' en la qual participen diverses organitzacions i que es basa en l'acció conjunta d'una màquina i un conjunt de voluntaris que, per cada envàs buit dipositat, es retornen 10 cèntims.

De fet, en les festes de Sant Lluís s'ha replicat el mateix sistema a través d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament a través de la qual han pogut recollir al voltant de 4.000 envasos.

Així mateix, s'han venut més de 15.000 gots reutilitzables gràcies a la iniciativa impulsada per l'administració insular l'any passat amb la finalitat d'evitar el consum de gots de plàstics d'un sol ús durant les festes d'estiu.

Aquesta xifra suposa una reducció de prop de 90.000 gots d'un sol ús, que equivalen a 726 quilos de residus que no s'han produït.

La consellera de Medi Ambient, Maite *Salord, ha mostrat aquest dimecres la seva satisfacció enfront de les dades i ha assegurat que l'experiència tindrà continuïtat amb l'objectiu de continuar minimitzant residus.

Les dades han estat presentats
a Maó just abans de les festes amb la finalitat de motivar als ciutadans a continuar contribuint en la reducció i prevenció de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.