Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca balla en la seva llengua

32915

Persones de totes les edats assistiren dissabte a la terrassa de l'auditori de Ferreries per celebrar una vetllada plena de música en català de diversos artistes menorquins. Al Concert per la Llengua, organitzat per la Plataforma per la Llengua i les JEM, no hi faltaren la guitarra i sensibilitat de Borja Olives, l'entusiasme de Leonmanso, l'energia i gresca de Verlaat i la millor música actual feta en català punxada a càrrec de les mallorquines Cabragines. En tot moment els artistes recordaren la necessitat que té Menorca de recuperar-se lingüística i culturalment.

Els joves menorquins aprofitaren l'ocasió per reivindicar que els artistes de l'illa que fan música en català no disposen de prou espais ni oportunitats per poder donar a conèixer la seva música en la llengua pròpia a casa seva. Així mateix, des de la Plataforma per la Llengua es va fer menció als compromisos adquirits per la presidenta del Govern, Francina Armengol, en matèria de llengua, especialment els que es refereixen als ajuts públics destinats a la música en català.

«Que es puguin organitzar freqüentment concerts de música en català a Menorca no hauria de ser res extraordinari, però per a això necessitam aconseguir la plena normalització de la llengua pròpia. Aquest és, i continuarà essent, el l'objectiu del jovent organitzat de Menorca i de la Plataforma per la Llengua», han explicat els organitzadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.