Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern valora «positivament» les dades de l'atur que han suposat un «rècord»

32903

El Govern ha qualificat de molt positius les dades de l'atur i les xifres d'afiliació facilitats pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, encara que ha destacat que «encara s'ha de lluitar contra la temporalitat».

Així ho ha indicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dimarts en roda de premsa, on també ha destacat que s'han registrat 589.020 afiliacions, «un màxim històric» el mes d'agost, per la qual cosa es tracta del «quart any consecutiu que s'aconsegueixen aquestes xifres, recuperant els nivells d'abans de la crisi».

Quant a la qualitat d'ocupació, el Govern ha destacat les dades dels contractes a temps parcial a les Balears, que se situen en un 16,1%, «molt allunyats» de les dades a nivell estatal, que sumen un 23,4%. Malgrat això, Negueruela considera que «encara s'ha de lluitar contra la temporalitat» respecte al nombre d'afiliats a temps parcial durant el mes de juliol de 2019, que va congregar 166.329 persones.

A més, el Govern ha ressaltat el creixement dels contractes indefinits el mes de juliol, amb un augment del 4,4%, que es tradueix en 11.795 llocs de treball més, un total de 280.111. Pel que fa a l'atur administratiu, la xifra d'aturats a les Balears a la fi d'agost ha estat de 38.841 persones, situant-se en el 6,2%, una reducció del 0,1% respecte al 2018. Amb això, des del Govern afirmen que «la taxa d'atur està arribant a mínims tècnics en l'estiu».

No obstant això, la tendència interanual, Negueruela assegura que l'atur «està estabilitzat» amb un augment del 0,5% respecte al mes d'agost de l'any anterior, i que aquestes dades «tenen relació amb l'evolució puntual de la construcció, que té un comportament molt estacional durant l'estiu»,ha explicat. Per illes, l'atur es redueix a Eivissa en un 6% i a Formentera un 14%, i augmenta lleugerament a Menorca (1,5%) i a Mallorca (1,3%).

Finalment, el conseller preveu que aquests indicadors d'ocupació a les Balears es mantenguin durant els mesos d'octubre i novembre, encara que «en els casos d'Eivissa i Formentera podrien baixar lleugerament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.