Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia espanyola pretén expulsar en calent 18 migrants arribats a Alcúdia

32865

Un total de 18 persones migrants han desembarcat aquest dilluns de matinada en el Port d'Alcúdia (Mallorca), després de ser rescatats pel vaixell francès Mediterraneé, que ha estat avisat pel Clyde Fisher, des d'on havien vist una bengala vermella a 63 milles.

Segons han informat des de la Delegació del Govern espanyol a Balears, les 18 persones han estat transbordades, en coordinació amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, a l'embarcació de Salvament Marítim Salvamar que ha procedit al seu trasllat al port d'Alcúdia.

Una vegada en el port han estat transportats per la policia espanyola a la Prefectura Provincial on es posaran en marxa els tràmits per a retornar-los al seu país. Es tractaria d'una expulsió en calent.

Expulsió en calent

L'Estat espanyol realitza expulsions en calent, almenys, des de 2005, sense que cap norma les hagi regulat fins a l'any 2015. Són contràries al dret a la tutela judicial efectiva, ja que els impedeixen materialment interposar qualsevol recurs. I, a més, vulneren el dret d'asil i a la protecció subsidiària, ja que no tenen oportunitat de presentar una sol·licitud de protecció ni que es valori quina és la seva situació personal.

Menors

En concret, 13 dels migrants han dit procedir d'Algèria, 4 del Marroc i 1 Tunísia. Vuit d'ells podrien ser menors d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.