Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca proposa que el Parlament reprovi la ministra Montero

32855

Més per Menorca ha registrat aquest dilluns una Proposició no de Llei que insta el Parlament a «censurar la forma de procedir de la ministra María Jesús Montero per la lleugeresa amb la qual ha tractat els interessos dels ciutadans de les Illes Balears en el cas del deute que té l'Estat amb la nostra comunitat autònoma, a qui no ha pagat 177 milions d'euros que li corresponen en concepte de bestretes del sistema de finançament i de liquidació de la recaptació de l'IVA».

En l'exposició de motius de la PNL, els menorquinistes expliquen que a principis del mes d'agost la ministra d'Hisenda del Govern espanyol, María Jesús Montero, «va esgrimir un suposat document de l'advocacia de l'Estat per afirmar que un govern en funcions no té marge per actualitzar les bestretes del sistema de finançament»; però que, més endavant, es va saber que la ministra no disposava de cap document, «sinó simplement d'informes verbals i va haver de demanar de forma urgent l'esmentat informe».

En un altre punt de la PNL, Més per Menorca també demana al Govern que exigeixi a l'Estat una solució immediata que desbloqui la transferència d'aquests 177 milions d'euros. «Sense la percepció d'aquests doblers, el Govern està abocat a retallar de forma dràstica les despeses».

El diputat Josep Castells ha recordat que, malgrat que han donat suport a la investidura, i «un vot de confiança» a Francina Armengol, no seran «còmplices de les actuacions del govern del PSOE a Madrid que perjudiquin els interessos de les Illes Balears». A més, ha dit, esperen que Armengol «compleixi amb la seva promesa d'exercir com a presidenta de les Balears i no com secretària general del PSIB-PSOE». Al respecte, desitgen que tengui «una actitud bel·ligerant respecte al govern espanyol pel que fa a aquests doblers» perquè «corresponen als ciutadans de les illes» i han de ser destinats a «cobrir les seves necessitats» i «no és acceptable que s'emprim com arma política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.