Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB acusa el regidor de Medi Ambient d'Andratx «d'atacs contra la natura»

32823
Imatge dels terrenys de Sa Gramola a Andratx. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha acusat aquest dissabte Llorenç Suau (El Pi), regidor de Medi Ambient d'Andratx, de diversos «atacs contra la natura». La formació ha demanat la seva dimissió.

Segons ha explicat el partit, «fa unes setmanes contemplàrem atònites com Suau va participar a una torrada en una zona d'alt risc d'incendis, durant l'època de prohibició de foc. Després de la polèmica generada, el seu silenci i l'hermetisme tant de l'Ajuntament com dels seus socis de govern PSIB-PSOE i MÉS per Andratx, contrasten molt amb el malestar generat en el municipi».

«Lluny de disculpar-se, dimitir i corregir la seva temerària conducta, Suau arremet novament contra el medi ambient d'una manera més problemàtica. Ara el regidor reparteix, entre les parades del mercat setmanal d'Andratx, bosses de plàstic (aquestes grogues d'un sol ús que contaminen el medi ambient) per a fomentar el reciclatge», ha explicat partit. «Una curiosa manera la que tenen de crear consciència mediambiental, generar residus contaminants per a, segons ells, reduir la quantitat d'escombraries generades», ha afegit.

Des d'Esquerra Unida Andratx dubten molt que aquesta sigui «la millor manera de contribuir al medi ambient i considerem, al costat del grup municipal Unides Podem Andratx, que tal vegada seria més lògic i sostenible posar uns poals o unes cistelles reutilitzables amb el número de llicència de cada parada, perquè els mercaders poguessin dipositar els seus residus i que després siguin recollides pels serveis de neteja».

Tal com diu Jonathan Castro Garrido, coordinador de l'Assemblea Local d'Esquerra Unida d'Andratx i portaveu del Grup Unides Podem Andratx, «quan un Regidor de Medi Ambient, es dedica a atemptar contra la naturalesa en lloc de protegir-la, l'única cosa que podem fer és demanar la dimissió i el cessament immediat de Suau com a regidor de Medi Ambient».

D'altra banda, Castro també avisa, «l'única manera de protegir i blindar Sa Gramola és precintant i eliminant les graelles d'una zona declarada d'Alt Risc d'Incendis, abans que s'aixequi la prohibició de fer foc. Després de veure com l'actual govern defensava la seva retirada des de l'oposició i ara en el poder callen davant aquesta atrocitat mediambiental, en el pròxim ple instarem a l'Ajuntament que compleixi d'una vegada per sempre la petició del Govern per eliminar aquest risc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.