Setmanari d'informació local - 138 anys

Diverses entitats acusen les administracions, Transmediterranea i Creu Roja de Maó de vulnerar drets de 10 migrants

32809

Una quinzena d'entitats ha alertat en un comunicat conjunt sobre «el racisme i la vulneració de drets» contra deu migrants que el passat dia 13 d'agost varen arribar a la costa sud de l'illa a bord d'una pastera procedent d'Àlgeria.

Vuit dels individus van ser detinguts per infringir la llei d'estrangeria i altres dos varen passar a la disposició del Consell de Menorca en ser menors d'edat.

El text publicat pels col·lectius Caravana Obrim Fronteres Menorca i Emergència Frontera Sud Barcelona, al qual s'han adherit altres 14 entitats, apunta que «malgrat que el document d'informació de la detenció indica que els nouvinguts varen rebre assistència lletrada i interpretació en un llenguatge senzill, ells al·leguen que no varen entendre el contingut i que varen ser advertits que si demanaven protecció internacional no podrien seguir el seu trajecte migratori per a trobar-se amb les seves famílies».

Finalment varen quedar en llibertat a causa de la impossibilitat de ser traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Península per falta de places. Les entitats acusen la Creu Roja de Maó i les administracions públiques de no haver garantit el seu dret a accedir a atenció mèdica.

«Tampoc varen disposar d'informació en un idioma i un llenguatge que entenguin per a poder comprendre la seva situació i conèixer les seves opcions», han manifestat.

Així mateix, han criticat que la companyia Transmediterránea no deixàs embarcar quatre dels migrants al·legant que no anaven custodiats.

En aquesta línia, han acusat la naviliera de racisme ja que no ha complit «les mínimes garanties legals» i haver negar «l'accés al vaixell segons el perfil ètnic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.