Setmanari d'informació local - 138 anys

La campanya 'Des de les aules fem trui' analitza el paper de l'extrema dreta a les institucions mallorquines

32633

Aquest passat dimecres, 21 d’agost, s’ha celebrat al jardí de Can Alcover la taula rodona titulada 'L’extrema dreta a les institucions mallorquines', amb el posterior debat.

Organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SePC) i la participació d’Ariadna Suari de la Crida per Palma i l’exdiputat de la coalició MÉS, David Abril.

Amb una participació de públic bastant nombrosa, l’acte ha començat amb la intervenció de David Abril, coneixedor de les realitats socials i polítiques de les Illes Balears i també de les dinàmiques internacionals actuals.

Abril ha explicat que «l’emergència de moviments i partits d’extrema dreta, acceptats per la Junta Electoral Central per que puguin participar i presentar-se en les campanyes electorals és un fet que se’ns escapa de les mans. No obstant això, i sí que està en les nostres mans el prevenir, informar, educar, comunicar, de tots aquells perills que comporta la presència en la nostra societat d’aquests tipus de partits i organitzacions que no respecten els Drets Humans i que intenten torpedinar drets socials que ja estaven consolidats i ben presents en les nostres vides com ara el els drets de protecció de dades, drets conquerits des de la lluita feminista, reconeixements per la igualtat de gènere, mesures contra la violència masclista, etc».

«Hem d’estar permanentment a l’aguait en tots els àmbits, tan privats com públics: a la feina, a la llar, a l’escola, a les institucions polítiques i socials. De tal manera que qualsevol anomalia que puguem detectar en el nostre espai vital l'hem de denunciar, i és compromís nostre fer-ho, no deixar-ho passar per alt» ha explicat Abril.

L'exdiputat també ha opinat que «El feixisme, la xenofòbia, la discriminació, la intolerància, el discurs d’odi, són conceptes on l’extrema dreta s’hi sent molt còmode per elaborar un discurs de victimisme fals que, fins ara, li ha donat molt bon rendiment, col·locant diputats al Parlament de les Illes Balears i regidors als ajuntaments d’arreu de Mallorca».

Per seva part, Ari Suari ha fet una breu exposició històrica dels moviments feixistes i d’extrema dreta a Europa. Ha suggerit que repassem la història, les hemeroteques per prendre consciència del perill que comporta tenir dins les institucions aquests tipus de partits «que l’únic objectiu que tenen és contradir i malbaratar tot allò que els partits democràtics han assolit pel bé de la societat». «L’extrema dreta no negocia, no parlamenta, no debat els temes socials, senzillament els ataca: immigració, diversitat, llengua pròpia, escola catalana, cultura popular, són lluites que ens pertoca a nosaltres fer-les ja que ningú altre les defensarà» ha dit Suari. Que ha afegit: «Els joves tenim un compromís social i polític amb tota aquesta tasca, tots i cada un de nosaltres podem aportar un granet d’arena i explicar a la gent que ens envolta les realitats i les necessitats socials, denunciar les injustícies del nostre entorn i no baixar mai la guàrdia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.