Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 250 dones víctimes de violència masclista accedeixen a una ocupació amb el programa SOIB Dona

32571

El programa SOIB Dona que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears per garantir un lloc de feina durant un any a totes les dones víctimes de violència masclista ja ha permès la contractació de 250 beneficiàries, distribuïdes per totes les Illes Balears. Aquestes places suposen la cobertura del 60 % dels 370 llocs de feina que estan oferts, per part de les 76 entitats que a dia d’avui participen en el programa a totes les Illes.

Per illes, la distribució de les dones contractades és la següent: 71 % a Mallorca, 19 % a Menorca i 10 % a Eivissa. En el cas de Mallorca, més de la meitat són a la part forana mentre que la resta de contractes s’han produït a Palma.

Les entitats participants són ajuntaments i ens locals vinculats, entitats sense ànim de lucre, sector públic instrumental de la CAIB i associacions empresarials i sindicals.

El crèdit inicial d’aquesta convocatòria es va obrir el març de 2018 amb 2 milions d’euros, tot i que s’ha anat ampliant per donar cobertura a la demanda existent amb 3 milions addicionals des del gener del 2019. Així, la darrera ampliació s’ha produït el maig de 2019, després que les Illes Balears acordés, per Conferència Sectorial, adherir-se al Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que per a les Illes suposava una partida de 4,2 milions d’euros. L’Institut Balear de la Dona va transferir aquesta quantitat al SOIB per ampliar aquest programa.

De fet, i gràcies a aquesta ampliació de crèdit, també s’han allargat els terminis perquè les entitats participants puguin adherir-se al Manifest de participació (fins al 31 d’agost) i per presentar noves sol·licituds de subvenció (que finalitza el 31 d’octubre).

Xarxa de tutores

Per a gestionar aquesta convocatòria d’ajuts a la contractació, el SOIB compta amb una Xarxa de tutores de dones víctimes de violència masclista, ubicades a les oficines de tot el territori balear, de manera que es disposa de cobertura a totes les illes.

Durant aquests mesos d’estiu, el SOIB preveu continuar impulsant les contractacions de dones víctimes de violència, i així promoure la independència econòmica del major nombre de dones i poder oferir, d’aquesta manera, un horitzó de major estabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.