Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Prunera dedica una sala a Pere A. Serra, ‘alma mater’ del museu solleric

32559

En el dia en que hauria fet 91 anys, Pere A. Serra va rebre, aquest diumenge, un sentit homenatge a Can Prunera, el museu modernista de Sóller que es troba en plena celebració del seu desè aniversari. Una placa amb el bust del recordat editor, obra de l'escultor Jaume Mir, presideix des d'ahir la Sala Menjador Pere A. Serra. Can Prunera va voler així recordar a l'impulsor d'aquest centre expositiu que va recuperar del seu estat d'abandonament al costat de Javier Mayol i Vicenç Sastre, al mateix temps que el periodista va posar a disposició dels sollerics part de la seva col·lecció particular.

Aquest homenatge a un dels grans impulsors de l'art a Sóller i Mallorca va comptar amb més de dos-cents convidats que varen acompanyar la família Serra i Margalida Magraner, vídua de Pere A. Serra. Entre les autoritats hi havia la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern, Francina Armengol, o la secretària d'Estat de turisme, Bel Oliver.

Santiago Mayol, director de Can Prunera, va voler recordar l'orgull de Pere A. Serra pel seu poble natal: «Portava Sóller allà per on era. Aquí va néixer el seu amor per l'art». Mayol va destacar que «el motor que mou un poble és la cultura i per a això va treballar fermament», impulsant la sala d'exposicions del Ferrocarril de Sóller i Can Prunera.

Óscar Mayol, president de Ferrocarrils de Sóller, va desgranar les persones que han tengut un paper important a Can Prunera, ja sigui «des de l'anonimat o cedint les seves obres d'artistes que varen exposar aquí», com Joan Punyet, Javier Mayol o «la família Serra, que manté viu el deixant del seu pare».

Carme Serra, presidenta de el Grup Serra i la Fundació Tren de l’Art, va agrair «aquest homenatge a un espòs, pare, padrí i repadrí. Ell estaria molt orgullós i feliç de veure'ns aquí reunits». Pere A. Serra «va voler promoure la cultura de les nostres Illes i Can Prunera va ser un repte. Però ara és una joia per a aquesta ciutat. Avui hauria fet 91 anys. Se'n va anar fa deu mesos i el tenim molt present». El seu discurs va ser molt aplaudit.

La presidenta Armengol va assenyalar que Pere A. Serra «va ser un gran empresari, valent, compromès i treballador, que va tirar endavant el Grup Serra, Es Baluard o Can Prunera».
Va lloar «l'intel·lecte, la passió i l'estímul a molts artistes», així com la seva «generositat en compartir les seves obres. Estimava el seu poble i intentava fer-lo millor».

Pere Serra Moreda, nét de Pere A. Serra, va descobrir la placa del seu padrí que des d'ahir presideix la sala de Can Prunera que durà el nom ‘Menjador Pere A. Serra’. Un lloc que va recuperar l'esplendor d'antany gràcies a l'obstinació de l'editor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.