Setmanari d'informació local - 138 anys

Acte de record a Aina Moll a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada

32553

Aquest dilluns s'ha fet a Prada de Conflent, en el marc de la 51a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, un acte de record de la filòloga i activista Aina Moll en el qual hi han pres part la titular de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, Agustina Vilaret; Ester Franquesa, directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya; Josefina Salord, coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis; Miquel Strubell, excap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat i de Susanna Moll, neboda d’Aina Moll i senadora.

Més enllà dels reconeixements públics i de l’extens currículum professional i acadèmic, Agustina Vilaret ha volgut destacar «el coratge com a militant del país i el compromís social i polític» de Moll amb la llengua catalana. Una trajectòria, ha explicat Vilaret, de «dedicació, coherència, rigor i lucidesa».

La filla de Francesc de Borja Moll treballà «des de l’activisme civil, des de l’acadèmia o des de la institució; des de qualsevol front i escletxa on es pogués treballar per la llengua catalana sempre des de la concòrdia però sense renúncies» segons la representant del Govern. Aina Moll fou la primera directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya en un moment en què «tot estava per fer, quan tot volia renéixer de bell nou» ha dit Vilaret. En aquest sentit, ha alabat Aina Moll a qui ha considerat «una pionera que creà estructures imprescindibles per a la difusió i promoció de la nostra llengua en un dels moments més complexes de la nostra història». Finalment, ha conclòs dient que «recordar Aina Moll és un exercici imprescindible per a la nostra memòria històrica recent. Ella lluità pel país essent dona, fet que encara li atorga més mèrit per la invisibilització a la que hem estat subjectes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.