Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears doblen en un any el nombre de places en medicina familiar i infermeria

32543

Les Balears han doblat en un any l’oferta formativa de professionals de la salut de medicina familiar i infermeria d’atenció familiar i comunitària. Concretament, del curs 2018-19 al 2019-20 aquesta oferta ha passat de 41 a 70 places MIR (metge o metgessa intern resident) i de 4 a 18 places EIR (infermer o infermera intern resident). Això ha estat possible gràcies a l’increment del nombre de places de formació d’especialistes acreditades pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, i també per l’acreditació de nous centres docents a Mallorca i Eivissa i Formentera.

Les places oferides enguany per iniciar la residència en el curs 2019-20 són 64 a Mallorca (50 MIR i 14 EIR), 8 a Menorca (MIR), i 16 a Eivissa i Formentera (12 MIR i 4 EIR). Aquesta mesura permetrà formar més personal sanitari per lluitar contra la manca de professionals que afecta l’Atenció Primària en els darrers anys.

A Mallorca, la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) enguany ha fet 40 anys. Aquesta unitat va néixer l’any 1979 i el 2011 va passar a ser multiprofessional amb la creació d’una comissió d’infermeria. La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Balears a Menorca es va crear l’any 1992. A Eivissa i Formentera, enguany s’ha acreditat la unitat docent multiprofessional de família, i ha ampliat la formació que actualment ofereix al personal d’infermeria.

Els centres de salut docents acreditats per formar residents pel Ministeri han de complir uns criteris assistencials, investigadors i docents propis per a cada especialitat. Una vegada el resident o la resident ha escollit el centre docent, se li assigna un tutor o tutora d’Atenció Primària, que serà responsable de la seva formació, i hi mantindrà una relació continuada durant els quatre anys de residència.

Actualment, Mallorca disposa de 15 centres docents; Menorca, de 3; i Eivissa i Formentera, de 7.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.