Setmanari d'informació local - 138 anys

El MUR Festival tira endavant i es referma en el compromís amb la llibertat d’expressió i les lluites socials

32542

Tot i els atacs rebuts i es difamacions patides, els responsables del MUR Festival han fet pública la seva intenció de continuar endavant i es referma en el «compromís polític i social amb la llibertat d’expressió, el feminisme i les diferents problemàtiques que travessa la nostra societat com la crisi de refugiats, la crisi mediambiental, la defensa de la llengua i cultura...»

Reproduïm íntegrament el comunicat fet públic aquest diumenge:

Comunicat de MUR Festival

Des del MUR Festival i davant els diferents atacs viscuts per part de les agrupacions polítiques de dreta i extrema dreta, arrel de la presentació del nostre projecte volem comunicar una sèrie de qüestions ineludibles per donar resposta a les acusacions de caire personal i polític.

El compromís polític i social amb la llibertat d’expressió, el feminisme i les diferents problemàtiques que travessa la nostra societat com la crisi de refugiats, la crisi mediambiental, la defensa de la llengua i cultura, etc. han fet que hagin botat totes les alarmes dels partits polítics VOX, Partit Popular i Ciudadanos. Acusant al Govern de les Illes Balears de subvencionar el 'separatisme' i el 'terrorisme', han pressionat l’Ajuntament de Felanitx perquè no ens cedeixi el Parc Municipal de Sa Torre, publicant també les dades del responsable principal del MUR, criminalitzant-lo per haver accedit a una subvenció tot qüestionant el seu dret a fer-ho, acusant-lo de forma indirecte de finançar «les il·legalitats» d’en Valtònyc per tenir-hi una relació personal.

Tot això els ha conduit dins la seva lògica a exigir la cancel·lació del festival, demostrant una vegada més, la dinàmica de censura i vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió que vivim arreu de l’estat. Volem respondre i aclarir els possibles dubtes que puguin haver sorgit de totes aquestes acusacions i exigències:

1) El MUR Festival segueix endavant i cap de les pressions que han realitzat els partits anomenats tendran l’efecte que els agradaria, ja que són més de 500 les persones que han comprat l’entrada en tan sols una setmana i que per tant donen suport a la nostra iniciativa i a tot allò que defensam.

2) Complim tots els requisits habituals (de seguretat, econòmics, sanitaris, etc.) que s’exigeixen per part de l’Ajuntament de Felanitx quan es realitzen esdeveniments d’aquestes magnituds i característiques.

3) En relació a la subvenció de l’Institut d’Estudis Baleàrics a la que es va accedir per tal de tenir un petit impuls econòmic per iniciar el projecte, ens reafirmam en el fet de que hi hem accedit de forma completament legal seguint la normativa establerta i complint els requisits que exigia la convocatòria de la subvenció, així com el MUR Festival suposa una forma de defensar la nostra llengua i la nostra cultura promocionant artistes que no formen part de la gran industria musical comercial. Cal remarcar que qualsevol ciutadà pot presentar la seva proposta a la institució que concursa aquest tipus de subvencions i que és molt greu que certes agrupacions hagin posat en dubte la nostra transparència acusant al nostre projecte de finançar el 'separatisme' i el 'terrorisme', per la qual cosa volem deixar clar que si les acusacions i pressions segueixen no tendrem cap dubte en prendre les mesures legals-penals que siguin necessàries.

4) El MUR Festival no es tracta ni està vinculat a cap associació o entitat sense ànim de lucre, sinó que és una iniciativa privada amb la raó de ser un compromís econòmic i polític amb les problemàtiques socials ja esmentades, tot remunerant de forma legal i ètica a totes les persones que treballin pel desenvolupament i realització del festival. Finalment volem fer una crida a la població a seguir comprant entrades donant suport al projecte per fer front als partits polítics, grups i persones que ens volen censurar, prohibir i callar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.