Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort celebra el Dia Internacional de la Joventut

32501

Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, celebrat el passat 12 d’agost, l’Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma ha organitzat diferents activitats adreçades a joves de 14 a 35 anys.

El Casal Solleric ha acollit aquest divendres el lliurament del premi OPEN CALL Certamen Artístic per a Joves #30anyspalmajove, amb el que es celebra el 30è aniversari del Centre d’Informació Juvenil Palmajove. Amb la col·laboració de Casa Planas, que ha cedit del seu arxiu tres imatges, els joves artistes han pogut desplegar la seva creativitat presentant treballs i projectes d’instal·lació, investigació, intervenció efímera, art sonor, new-media, disseny, muntatges i creacions inclassificables interdisciplinàries.

El jurat, format per Letícia Muñoz (artista visual), Marina Planas (gestora cultural de Casa Planas) i Juan Pérez (director del servei Palmajove) ha atorgat el premi consistent en un xec de material de Foto Ruano a l’audiovisual “Aleph” de Ana Bellido (Cádiz) a més d’atorgar dues mencions especials per a les obres “Cinquanta-un anys” de Adrián Heredia (Palma) i “InterTempo” obra conjunta realitzada per Paula Verrua i Ana Patané (Palma). Durant el lliurament dels premis s’han projectat les obres finalistes i la peça audiovisual de la guanyadora (vídeo-creació de 8 minuts de durada)

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI ha destacat que els joves «són els que tenen un major potencial per lluitar per millorar la nostra societat. El meu compromís és escoltar-los i engegar polítiques públiques que els donin suport».

El director General de Joventut, Alberto Rosauro, ha incidit en què des de Cort «volem treballar per promoure el pensament crític a través de la cultura, l’art i l’oci saludable. És important que els joves de Palma tinguin al seu abast eines que els permetin desenvolupar les seves capacitats creatives».

Paral·lelament a aquest lliurament de premis el Centre d’Informació Juvenil Palmajove, ubicat al carrer Sant Pere, 6, ha ofert aquest divendres un tast d’informació dels temes dels quals habitualment ofereixen assessorament. Un esdeveniment en què s’ha obsequiat als assistents amb bosses de tela reutilitzables. També s’ha fet una visita guiada a l’exposició “Vida i color. Palma i els anys vuitanta des de la mirada de Toni Socías”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.