Setmanari d'informació local - 138 anys

Incògnita resolta: això és el que gastam per vacances

32491

Segons ha donat a conèixer un estudi, un 28% dels viatgers gastarà més aquest any en les vacances que en el mateix període de l'any anterior, en tant que un 39% pretén invertir la mateixa quantitat de doblers. També s'ha destacat que Espanya és un dels Estats que major despesa realitza en els mesos estivals, concretament un 51% de l'ingrés del qual disposa cada llar. La mitjana europea està en un 34%.

A l'enquesta hi han participat més de 22.000 llars, amb el fi d'estudiar el comportament relatiu a la despesa dels consumidors a l'estiu i en 17 països de diferents continents.

Els noruecs tiraven la casa per la finestra… Però ja no

El primer lloc de 2018 com a país que major despesa va realitzar ho va obtenir Noruega, per al que es va tenir en compte l'ingrés mensual disponible en la llar per a les vacances d'estiu. Doncs bé, en aquesta ocasió el país baixa fins al desè lloc, amb un 36%.
Un altre país que ha experimentat un fort descens en aquest sentit és Romania, que ha baixat fins a onze posicions, del lloc sisè a l'últim. L'any passat, els enquestats romanesos afirmaven gastar un 58% dels ingressos de la família; un concepte que aquest any es queda en un 12%.

Entre els Estats que major despesa realitzen trobem Mèxic (amb un 66%), Bulgària (56%), Espanya (51%) i Letònia (43%). En l'extrem oposat, és a dir, entre els quals menys despesa fan estan Romania (12%), el Brasil (13%), Finlàndia (28%) i Dinamarca (26%).

Espanya queda doncs en la franja alta d'aquest tipus de despesa, concretament en la tercera posició, amb un 51% que se situa enfront d'una mitjana del 34%. No obstant això, caldria destacar que la despesa prevista descendeix respecte a l'any passat, ja que en aquells dies els espanyols pretenien gastar un 52,9% dels seus ingressos en vacances, arribant al vuitè lloc del rànquing. Si ets dels que en vacances necessita una empenta per a permetre't viatjar, i a més t'encanta jugar online, existeixen maneres de guanyar doblers fàcilment, encara que ni tan sols sàpigues què es un stake.

Tal com ocorria en l'edició anterior de l'informe, també en aquesta ocasió s'ha apuntat que els viatges nacionals són els que major despesa representen en activitats durant l'estiu. Els viatges estrangers queden en la vuitena posició en la llista de despeses.

Les persones enquestades que planegen destinar una quantitat major a aquest concepte són Alemanya (65%), Dinamarca (61%) i Països Baixos (57%). Els espanyols empren el 50% del seu pressupost a viatges.

A Canadà no escatimen en hotels

D'altra banda, les persones preguntades al Canadà (54%) són les que mostren major disposició a gastar més de 100 euros per una nit d'hotel (a Espanya seria un 7%). No obstant això, altres països com Bulgària, Alemanya, i Romania es mostren més oberts a altres opcions.

Una altra conclusió a la qual s'arriba a través de l'estudi és que el 35% dels enquestats de Regne Unit, Espanya i Països Baixos estan disposats a fer compres online de productes i serveis durant aquest estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.