Setmanari d'informació local - 138 anys

«Cap benefici econòmic compensa els efectes de rebre en un dia 4 megacreuers, com passarà aquest divendres i dissabte»

32477

La Plataforma contra els megacreuers, formada per una trentena d’entitats ciutadanes i ecologistes, no fa vacances en el mes de més afluència de creueristes a Ciutat. En un comunicat explica que «L’opinió pública ha conegut recentment el saldo negatiu en termes econòmics que deixen aquests creuers: els ingressos de quasi deu milions d’euros són inferiors a les inversions que ha hagut de fer l’Autoritat Portuària per donar serveis a les companyies navilieres».

«Al petit i mitjà comerç aquesta enorme afluència de visitants 'express' no els deixarà grans beneficis: està comprovat que aquest model de turisme de poques hores i 'tot inclòs' consumeix ben poc a la nostra ciutat» diuen des de la Plataforma.

També afegeixen que «d’altra banda, pel turista, arribar a una ciutat massificada com ho serà Palma aquesta setmana, no és una experiència agradable: l’argument que el turisme de megacreuers és una bona estratègia per fer que els visitants tornin i es quedin més dies, cau per si sol».

La Plataforma conclou que «no obstant aquestes constatacions, cap benefici econòmic compensaria els efectes de rebre en un dia 4 megacreuers, com passarà aquest divendres i dissabte. En un dia contaminaran 37 vegades més que els cotxes que circulin per Palma. Cap hipotètic benefici econòmic compensaria la massificació generada per desenes de milers de visitants a una ciutat petita com la nostra. 26.000 persones viuen al centre històric de Palma, als quals s’afegiran aquest divendres 16.000 creueristes: un 60% més de vianants concentrats a pocs carrers i a unes hores molt limitades» i encara afegeix que «aquesta xifra de creueristes diaris és quatre vegades més del que la Plataforma planteja com a màxim admissible per Ciutat».

Finalment, la Plataforma anuncia que prepara un document per presentar a les institucions (Govern, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Autoritat Portuària) amb «una proposta molt concreta per limitar l’afluència, amb criteris tècnics per fer viable aquesta iniciativa durant els pròxims anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.