Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben peces de ceràmica i bronze a la ciutat romana de Pollentia

32473

El codirector d'excavacions de la ciutat romana de Pollentia, situada en el municipi d'Alcúdia, ha informat aquest dimecres de la troballa de nombroses peces de ceràmica, bronze i de vidre, durant la campanya de treballs duta a terme aquest mes de juliol.

Les feines d'aquesta edició, que han comptat amb la participació d'un centenar de persones, s'han centrat, d'una banda, en el fòrum de la ciutat amb excavacions en el mercat, en la fortificació bizantina i en les tavernes al nord del fòrum.

D'altra banda, s'ha excavat, també, a la necròpoli de Ca Fanals al sud de la ciutat i al Camp d'en França un carrer i un pòrtic. En aquest sentit, en aquesta edició s'ha iniciat, per primera vegada, l'estudi de la zona que envoltava la ciutat romana.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions, on ha assenyalat la importància de «conèixer i reconèixer el patrimoni per a conservar-lo i saber del nostre passat».

Les intervencions han estat possibles gràcies a la col·laboració, entre altres, del Consorci de la ciutat romana de Pollentia, format per Ajuntament d'Alcúdia, Consell de Mallorca, Govern i Ministeri d'Eduació, Cultura i Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.