Setmanari d'informació local - 138 anys

Olis 10W40 per a moto

32463

Els lubrificants i olis per a motos són un dels elements de major importància per a contribuir a la seva cura i protecció. És per això que no s'ha de triar l'oli de moto sense abans conèixer algunes de les seves característiques més importants o la qualitat i reputació d'aquest.

L'oli 10W40 per a moto és potser un dels olis més habituals en la majoria de motos, però existeixen moltes marques diferents entre les quals poder triar. En funció del tipus de moto, de l'estil de conducció o del terreny habitual pel qual es condueix serà necessari triar un oli o un altre.

Principals aspectes a analitzar en triar l'oli 10W40 per a motos

Propietats protectores

A l'hora de triar un oli per a una moto és fonamental triar aquell que compleixi amb els requisits de protecció indicats pel fabricant d'aquesta. Els olis que compleixen amb la norma 10W40 inclouen en la seva composició composts per a protegir el motor amb una base sintètica de gran qualitat.
Però a vegades això no és suficient i és necessari que incloguin altres estàndards de protecció com el JAPO o el API en funció del tipus de moto que es tracti. En qualsevol cas l'oli ha de complir amb les indicacions del fabricador, ja que l'ús d'altres olis amb propietats diferents no protegirà la moto de manera 100% segura.

Funcions addicionals

Els olis 10W40 solen incloure qualitats i funcions de protecció addicionals a les que s'exigeixen. És per això que es poden trobar olis 10W40 amb diferents rangs de preus i amb funcions molt variables. Els millors olis 10W40 per a motos inclouen propietats com la lubricació en fred, una elevada capacitat netejadora o detergent per a reduir els residus del motor o propietats que ajuden a reduir l'emissió de gasos contaminants de la moto, generalment a través de les normes EURO, com les normes EURO 2 o EURO 3.

Presentació del producte

A l'hora de trobar olis 10W40 de qualitat és important analitzar les necessitats quant a la grandària de la presentació de l'oli. Per als motoristes que necessiti usar oli en la seva moto de manera freqüent és més recomanable l'ús d'envasos grans, a l'entorn dels 4 litres, perquè el preu per litre sol ser més econòmic.
En el cas d'usar oli a vegades puntuals l'ideal és optar per envasos amb presentacions més petites, com els envasos d'1 litre. I és que cal triar la grandària de l'envàs de manera precisa posat que una vegada obert l'oli pot perdre propietats. Així que cal calcular l'ús previst i conforme a això comprar la grandària més adequada.
L'ús d'olis de qualitat és clau per a la protecció del motor d'una moto i tenir en compte aquest tipus de propietats o aspectes del producte pot ser de gran ajuda a l'hora d'encertar en l'adquisició de l'oli.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.