Setmanari d'informació local - 138 anys

Un multitud vestida de rosa, bauxa i reivindicació a la Mucada 2019

Durant el pregó hi ha hagut espai per a la reivindicació, hi ha hagut crits a favor del lliure retorn de Valtònyc, de l'acollida de refiguats i d''Arruix Feixisme!'

32413

Sineu ha vibrat aquest dilluns amb la celebració de la Mucada 2019, que s'ha iniciat entorn de les 10.00 hores, amb una concentració a l'institut, d'on ha partit la romeria cap al Puig de Reig, on des de fa 16 anys s'invoca el llegendari Much de Reig.
Milers de persones de Sineu i de tot Mallorca, la majoria amb les camisetes roses, han esperat per anar encadenant el seguit de rituals d'aquesta neofesta que és ja un referent en l'imaginari de tots els joves mallorquins i de tots els sineuers.

Enguany el pregoner ha estat Joan Munar, expresident de la Muchal Foundation.

Munar ha demanat als participants que gaudeixin sense excessos i, en un moment de la seva intervenció, ha deixat el micròfon i ha tocat 'Sor Tomasseta' amb tamborino i flabiol.

Durant el pregó hi ha hagut espai per a la reivindicació, hi ha hagut crits a favor del lliure retorn de Valtònyc, de l'acollida de refiguats i d''Arruix Feixisme!'

Després del discurs de Munar, s'ha invocat el Much, que ha arribat entre la cridòria de la massa. Des del balcó, el Much des Reig ha saludat els presents, centenars de persones que no han aturat de ballar.

Una gran ovació ha rebut el Much, que enguany ha estat interpretat per Llorenç Ferriol Picornell, mentre que Neus Ribot ha interpretat el paper de Muca.

La festa ha continuat amb la resta de rituals i, sobretot amb el bon ambient dels milers de persones que han fet bauxa durant tot lo dia.

Encèrvol, les corregudes de Sant Mukín, la Porfessó de l'Enqüentro i els Jocs Florals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.