Setmanari d'informació local - 138 anys

Salvini proposa enviar els rescatats per Open Arms a Eivissa i Formentera perquè es diverteixin i indigna els pitiüsos

32391
Policoro (potenza) (Italy), 10/08/2019.- Italian Minister of Interior Matteo Salvini canoes after his speech in Policoro, Potenza, Italy, during his beaches tour, 10 August 2019. (Italia) EFE/EPA/TONY VECE | TONY VECE

Enèsima provocació del ministre de l'interior italià, Matteo Salvini, que, en aquesta ocasió a ofès les autoritats eivissenques.

El polític italià va 'proposar' que els migrants de l'Open Arms desembarquessin a Eivissa o Formentera, pel fet que la bandera del vaixell de l'ONG de Badalona és espanyola.

En un míting, Salvini va afegir: «Alguns estan escandalitzats pels 8 dies [ja en són 10] que porta aquest vaixell, l'Open Arms, amb 120 migrants, a 30 milles de Lampedusa, en aigües de Malta. I avui, tal com ha dit un periodista, en 8 dies aquest vaixell va i torna d'Eivissa i Formentera fins a tres vegades. Per què aquests pobres migrants no poden ser portats a Eivissa i Formentera? Així, com a mínim, aprofiten i es diverteixen. Prou, tots a Itàlia, no. Prou».

Resposta Pitiüsa

Els representants institucionals pitiüsos han posat el crit al cel per les declaracions de Salvini.

El president del Consell d'Eivissa, Vicente Marí (PP), ha dit que «A Eivissa no compartim els comentaris inapropiats i la befa sobre un tema tan greu com la immigració al Mediterrani».

Alejandra Ferrer (Gent per Formentera), presidenta del Consell de Formentera ha dit que «les paraules de Çsalvini no representen la gent solidària que volem un Mediterrani i una Europa acollidora. Volem un món tolerant, multicultural i divers».

El batle d'Eivissa, Rafael Ruíz (PSOE), ha respost Salvini dient: «és vostè un misserable, abans de parlar d'Eivissa renti's la boca, feixista sense ànima».

Gent per Formentera ha fet una piulada en la que diuen: «Ens escandalitza que el Ministre d’Interior d’extrema dreta del govern italià, faci broma i utilitzi la nostra illa per trivialitzar sobre la dramàtica situació en que es troben els immigrants rescatats per Open Arms a la mar mediterrània».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.