Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern estudia si el 'Cara al Sol' de la plaça de toros vulnera la Llei de Memòria Democràtica

32389

El Govern investigarà si divendres es va infringir la Llei de Memòria Democràtica quan va sonar l’himne feixista 'Cara al Sol' per la megafonia de la plaça de toros de Palma. El secretari de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, ha dit que es prendran mesures si els serveis jurídics determinen que va hi va haver una infracció.

Jurado ha qualificat «d'escàndol» el fet d'haver posat un himne falangista i ha criticat el Tribunal Constitucional espanyol per haver anul·lat la llei contra les curses de braus. Ahir Unides Podem va denunciar el «vergonyós espectacle públic d’enaltiment i apologia al franquisme» que sonàs l’himne franquista.

Unides Podem

Cal recordar que Unides Podem va condemnar el «vergonyós espectacle públic d’enaltiment i apologia al franquisme» que considera que es va produir aquest divendres a la plaça de toros de Palma en sentir-se per megafonia l’himne falangista ‘Cara al Sol’.

Podem entén que hi ha indicis de vulneració de la Llei balear 2/2018 de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears, concretament dels articles 23.1, 23.2 i 23.3 sobre actes contraris a la Memòria Democràtica. En concret, l’article 23 diu que és contrari exhibir públicament escuts, insígnies, plaques i objectes o esments realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu del cop d’estat de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim. Tal acte es considera contrari a la Memòria Democràtica i la dignitat de les víctimes, afirma Unides Podem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.