Setmanari d'informació local - 138 anys

Festejant la nostra tradició a es Molinar

32381

Si el passat divendres, un milenar de persones defensaven una tradició espanyola, arcaica i rància, on el seu divertiment és veure la tortura fins la mort dels bous. Aquest dissabte, els veinats d'es Molinar i d'altres indrets de Palma, gaudien del dia gran de les festes d'aquest barri mariner amb la tradició tan nostra i arrelada a la nostra illa, com són els dimonis i el foc!

La platja de s'Areneta es va omplir de gom a gom a mesura que la calor afluixava i la festa creixia. Aquesta va començar amb una trobada de batucades, per continuar amb un correfoc infantil, que va donar pas al correfoc gran, el punt àlgid de la festa, amb 4 colles de dimonis: Kinfumfà Dimonis; Bruixes de Mallorca; Dimonis Enfocats de Son Sardina; i Dimonis de sa Pedrera de Muro, per acabar la festa amb un concert de música que va fer ballar i botar els assistents.

Aquesta festa estava inclosa en el programa de festes de l'associació de veïns Vogar i Ciar d'es Molinar, associació veïnal que treballa per aquesta barriada palmesana des de l'any 1977, i que fa 5 anys presideix en Toni Amengual, de només 33 anys.

Curiosament, en aquestes dates coincideixen les festes d'aquesta associació amb les de l'associació de veïns es Born d'es Molinar, l'associació que es va crear en els temps que el PP volia combatre el moviment veïnal creant les associacions de veïns properes al partit, i la seva federació d'associacions, també es produeix la coincidència que en Miquel Obrador, president d'aquesta associació de dretes és el president de la Federació Ciutat de Palma, evidentment de la mateixa ideologia política.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.