Setmanari d'informació local - 138 anys

«Mallorca no assassina, Mallorca antitaurina!»

32367

Més de cinc-centes persones han participat a la concentració contra les corregudes de bous a Palma. Ha estat una de les mobilitzacions pel mateix motiu més concorregudes que es recorden.

Els manifestants han estat arraconats a la vorera, sense poder ocupar part de la via on la Policia ha posat dues línies de barreres, creant un espai mort entre unes i altres. Els manifestants, oprimits per l'espai i suats per la calor que feia, duien tot tipus de pancartes i xiulets per fer-se sentir, a més dels càntics proliferats, com ara: 'Assasins'; 'La tortura no és cultura ni art'; 'Mallorca no assassina, Mallorca antitaurina'; 'No aturarem fins a l'abolició'...

A la plaça, fins passades les 21.30 hores s'han venut entrades, hi ha hagut més de mitja entrada, més que els anys anteriors.

Jorge Campos, de Vox, no hi ha duit els seus fills, però lluïa una bandera d'Espanya de capa, com si fos un adolescent.

Alguns dels assistents a la correguda, han increpat i provocat als manifestants contraris, fins i tot més d'un s'ha posat a ballar el pasdoble 'Que viva Espanya' que ha sonat per l'altaveu de dins el recinte, així com també l'himne espanyol.

Els manifestants han respost amb el crit de 'La marca Espanya i tota su calanya'.

També hi havia convocades dues manifestacions a favor de matar toros, però l'assistència ha estat tan migrada que no han arribat ni a anècdota.

Acaben els càntics, la cridòria i el so dels xiulets dels manifestants contraris al que ja ha començat de dins la plaça: un torero torturant un bou indefens acompanyat per la música, els aplaudiments i els 'ole's dels assistents.

Una tradició espanyola que, a dia d'avui, molts no s'expliquen com és possible que encara es mantengui.

A Mallorca, segons una enquesta, un 80% de la població és contrària a aquesta tradició, però, malgrat tot, aquest divendres, a Palma s'ha celebrat una correguda de bous, i vuit toros no en sortiran amb vida, després de ser torturats fins la mort, per la diversió i goig dels assistents, molts dels quals, gent de fora de Mallorca.

Dia molt trist a Palma i a Mallorca per tota la gent amb sentit comú i sensibilitat per la vida de tot ésser viu i el que és realment cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.