Setmanari d'informació local - 138 anys

El vicepresident d'Òmnium agraeix a Palma la «solidaritat intensa» de les Balears a la repressió soferta a Catalunya

32347

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha agraït aquest dijous a la presentació del llibre 'Ho tornarem a fer', de Jordi Cuixart, a Palma la «solidaritat intensa» rebuda per part de les Balears en «aquests dos anys llargs de repressió soferta a Catalunya».

En declaracions als mitjans abans de l'acte, Mauri ha considerat que els ciutadans de l'arxipèlag «han viscut com a pròpia aquesta repressió». «De fet, és així, som territoris als quals uneix la història, la cultura, la llengua i tenim aquests vincles tan forts que, en moments de tanta solidaritat, ens identifiquem», ha afegit.

Mauri ha explicat que el llibre del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, és un «al·legat a favor de la llibertat d'expressió, de manifestació, d'opinar i al dret a l'autodeterminació» i que, davant la possibilitat que aquests siguin condemnats, el autor crida a respondre massivament «des de la no violència que ha defensat sempre el catalanisme».

«Aquest llibre són reflexions des de la presó que recullen pensaments de Cuixart i d'aquesta defensa de les conviccions més fonamentals que ens identifiquen com a poble», ha explicat Mauri.

Demanat per si el títol 'Ho tornarem a fer és «una declaració d'intencions», Mauri ha dit que és una «declaració de la voluntat d'exercir tots els drets que siguin condemnats».

El vicepresident ha reivindicat que «no és cap amenaça, tot el contrari» i ha considerat que «qualsevol demòcrata hauria d'estar d'acord que si un dret fonamental, que tant ha costat, és condemnat és d'obligació perseguir-lo».

Mauri, qui també ha agraït la invitació per part de l'Obra Cultural Balear (OCB), ha presentat el llibre de Cuixart davant un centenar de persones a l'Espai de Cultura Can Alcover, de Palma.

Més concretament, l'acte ha consistit en una conversa, moderada per la periodista del diari Ara Balears Maria Llull, entre Marcel Mauri i el president de l'OBC, Josep de Luis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.