Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Barceló: «A les Balears la temperatura pujarà 3 graus. L’estiu serà més llarg, la Primavera i la Tardor, més curtes, amb més poques pluges però més intenses»

32339

Aquest passat dimecres, 7 d’agost, s’ha celebrat en el Centre Cívic de Portocolom la conferència sobre el Canvi climàtic a càrrec del meteoròleg algaidí Joan Barceló.

Davant una assistència de públic molt considerable, l’home del temps d’IB3 TV ha explicat de manera molt didàctica les causes i les conseqüències de l’anomenat Canvi climàtic.

A part de les causes més conegudes pel gran públic que han provocat un augment de la temperatura de l’atmosfera a nivell mundial, com ara les calefaccions de gas o gas-oil de les grans ciutats, la combustió de milions de vehicles cada dia, centrals tèrmiques cremant carbó, emissions de fums contaminants de les grans concentracions industrials d’arreu, també han contribuït a l’escalfament global els mals vicis que, a nivell individual, feim els habitants de les grans ciutats a l’hora de fer un reciclatge correcte i un ús desmesurat de plàstics i altres materials contaminants.

«És hora de prendre consciència, d’adaptar-se als nous mecanismes i usos del reciclatge i sobre tot és hora de mitigar tots aquests efectes negatius que ja començam a patir», ha explicat Barceló.

A les Illes Balears, segons Barceló, «l’efecte hivernacle produirà un augment de la temperatura global de 3 graus. L’estació de l’estiu serà més llarga cada vegada, la Primavera i la Tardor seran estacions més curtes amb pluges més escasses però més intenses». «Tot allò que facem a nivell individual repercutirà en el futur», ha afegit.

Com pal·liar aquests efectes negatius

La manera de pal·liar aquests efectes negatius i atenuar la pujada global de temperatures, és «consumir energies netes, reduir al màxim l’ús de combustibles fòssils, instal·lar electrodomèstics eficients, aïllar les llars de manera correcte, ajustar la temperatura de l’aire condicionat raonadament, assolir unes polítiques realment implicades en la solució del problema i no acceptar paraules buides de contingut, això inclou efectivament introduir una conscienciació de l’ús del transport públic i fer fora del tot els vehicles de gasoil i benzina el més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.