Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses de les Balears reprèn les reunions aquest agost

32327

La reunió s’ha celebrat aquest dimecres capvespre al Velòdrom Illes Balears, seu de la Secretaria Autonòmica. A la mateixa han assistit la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado i el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera. Per part de l’Associació Memòria Històrica de Mallorca han estat presents la presidenta de l’Associació, Maria Antònia Oliver, la secretària de l’entitat, Tonina Mercadal, l’advocat Jaime Bueno i el vocal de Memòria de Mallorca, Peter de Echave.

Durant la trobada, la consellera Isabel Castro i el secretari autonòmic Jesús Jurado han informat els membres de Memòria de Mallorca que les reunions de la Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses de les Illes Balears es reprendran aquest mes d’agost. En aquests moments, la Secretaria Autonòmica ja ha sol·licitat a les diferents institucions que en formen part –com són els Consells Insulars i també la Felib- que confirmin o nomenin nous representants per a aquest òrgan.

També s’han analitzat les primeres passes que s’han donat des de la posada en marxa de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica. En aquests moments, es tramita el Pla 2019-2020 d’exhumació de fosses, que preveu actuacions en vuit municipis, i que està previst que s’iniciï aquesta tardor. D’altra banda, hi ha actuacions pendents del Pla 2018-2019 com és l’obertura de la fossa de Porreres i les proves d’ADN que està duent a terme el laboratori Aranzadi, al País Basc, a partir de les restes d’una vintena de cossos recuperats a les fosses on s’ha intervingut fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.